z alábbiakban mintadarabokat szeretnék bemutatni. Tekintettel arra, hogy késeim egyedi darabok, az aktuális készlet mindig más, de az alábbi minták jól jellemzik az általam készített pengéket. Amennyiben felkeltette érdeklődését valamelyik modell, kérem jelentkezzen a Kapcsolat oldalon található elérhetőségek valamelyikén. Ha saját elképzelés alapján szeretne egy kést, akkor is bátran keressen meg, az ötlet nálam testet ölthet.

Kések damaszkolt pengével

Damaszkolt eljárással kovácsolt kések (lásd: technológia), amelyeket általában 100-400 közötti réteggel készítek, de kívánság szerint más rétegszámmal is rendelhetők. Keménységük 55-58 HRC között változik a damaszkolt penge összetételétől függően.
Belépés »


Kések hagyományos vagy rozsdamentes pengével

Ezeket a késeket általában szerszámacélokból (c 60, s 100, Uddeholm Arne, M 1, K 1), rugóacélból (51 crv 4 ) vagy csapágyház acélból (GO 3) kovácsolom. A rozsdamentes kések KO 13 vagy 440 C ből készülnek, de igény szerint más beszerezhető alapanyagból is készülhetnek. Keménységük az alapanyagtól függően 55-60 HRC közötti.
Belépés »


Damaszt alapanyagok

Damaszkolt eljárással készült nyersanyagok ,hőkezeletlen lapra csiszolt állapotban.
Belépés »
[Az oldalt szerkeszti a SOSE]